TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De zondagavondaflevering van Dit was het Nieuws kreeg een ongewone wending. In het satirische actualiteitenprogramma wordt het nieuws van de laatste week besproken en bediscussieerd. Regelmatig komt de politiek ook aan bod. Eén van de gasten van zondagavond was Theo Hiddema van het Forum van Democratie. Deze partij was afgelopen week in het nieuws vanwege de aangifte tegen minister Ollongren vanwege 'lasterlijke uitspraken' en 'demonisering van een volksvertegenwoordiger'. Ook de donorwet is een gevoelig politiek onderwerp.

Hiddema leek niet geheel op zijn plek in het programma en vroeg of het mogelijk was om de tafel voortijdig te verlaten. Ook noemde hij ‘brandstapel’ toen hem gevraagd werd welke straf passend zou zijn voor Ollongren en kon hij zich vinden in de ludieke omschrijving van ‘massamoordenaars’ toen het over D66 ging.

De stemming in het normaal gesproken humoristische programma werd enigszins beladen. En de andere gasten voelden zich niet bezwaard om de tafel even te verlaten voor een KitKat Chunky en een toiletbezoek. Daarop stak Hiddema rustig een sigaretje op. Ondanks de ongemakkelijke sfeer, bleef de FvD’er uiteindelijk toch zitten tot het einde van de show.


Vorige artikel
Loes is geen Mol
Volgende artikel
Spannende ontknoping WIDM

Nieuwsarchief


Poll

  • Wat was het leukste Nederlandse TV-duo?