TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Kees Momma worstelt met de bedreigende buitenwereld en hij moet constant zoeken naar een manier om om te gaan met de maatschappij. Kees heeft autisme. In deze documentaire gaan de ouders van Kees op zoek naar een woning voor hun zoon en uiten zij hun zorg over de toekomst als Kees het zonder hen moet doen.

De documentaire stamt uit 2014, en is de tweede film over kees. De eerste documentaire, Trainman, verscheen in 1997 en werd gemaakt door Monique Nolte. Er is zelfs al een derde documentaire in de maak over Kees, die inmiddels een stap verder is in zijn zelfstandigheid; hij heeft een eigen vrijstaande bungalow. Toch blijven er altijd worstelingen met het functioneren in de maatschappij.

Kees weet wel wat zijn eigen behoeften zijn, maar mist het inlevingsvermogen om te bedenken dat ook andere mensen wensen en ideeën hebben. Daardoor verlopen sociale contacten heel moeilijk en kan hij niet verkroppen dat mensen soms dingen doen die Kees niet bevallen. Beroemd is de scene waarin Kees nogal tekeer gaat in het verkeer, waarin hij niet onder stoelen of banken schuift dat hij geen groot fan is van de Duitsers. Kijk vanavond om 22:45 maar 2DOC op NPO2


Vorige artikel
I know what you did last summer…
Volgende artikel
Wie is de Mol begint weer

Nieuwsarchief


Poll

  • Wat was het leukste Nederlandse TV-duo?