TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Eef Hilgers maakte de documentaire Shame/Fame over het negatieve gedrag van Social Mediagebruikers. De ene dag stromen de likes binnen, de andere dag wordt je online compleet afgebrand. Vanachter het toetsenbord denken sommige mensen alles te kunnen maken.

Sophie Hilbrand praat mee over de gevolgen van dit digitale tijdperk. Nieuwe updates staan voor altijd online, en iedereen kan meteen op zijn of haar smartphone meteen meepraten over het laatste slachtoffer van de digitale schandpaal. Sophie vraagt zich af waarom wij zo smullen van online scheldpartijen, gevechten en persoonlijke aanvallen met bijvoorbeeld seksfilmpjes.

Ze spreekt met treitervlogger Ismail over de ‘fame’ van vlogs en met vlogger Johoral die tienduizenden kijkers trok toen hij in zijn roze onderbroek over de snelweg fietste om zo veel mogelijk views en volgers voor zijn YouTube kanaal te krijgen. Maar Hilbrand praat ook met een slachtoffer van online shaming en met psychologe Nanda Rommelse die slachtoffers van online pesten behandelt. Shame/Fame is woensdag 22 november om 20.25 uur te zien op NPO 3.


Vorige artikel
Kandidaten Wie is de Mol? bekend
Volgende artikel
Geen contact met Sinterklaas

Advertentie

Nieuwsarchief


Poll

  • Val jij wel eens in slaap voor de tv?