TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De pepernoten en chocoladeletters liggen al in de schappen, en dus kan er al voorzichtig gesproken worden over de goedheiligman en de pieten. Het Sinterklaasjournaal verkondigde deze week dat ze stoppen met de bontgekleurde pieten in het tv-programma.

Afgelopen jaren is er behoorlijk geëxperimenteerd met het uiterlijk van de helpers van de oude heilige naar aanleiding van de inmiddels beruchte discussie. Van stroopwafelpieten tot witte en rode pieten, een soort Mondriaanpieten en noem het maar op. Alles is voorbij gekomen. Ook het Sinterklaasjournaal deed mee, en verweefde de nieuwe uiterlijken op originele wijze in de verhaallijnen van het journaal.

Dit jaar lijken de makers van het journaal weer wat meer rust te willen, en verkondigen dat iedereen een piet kan worden, ongeacht huidskleur. Maar het blijft een feit: wie door een schoorsteen kruipt, wordt wel zwart als roet. Of grijs. Hoe de helpers dit jaar precies uit de schoorsteen komen, is nog even afwachten tot het Sinterklaasjournaal, maar de geoefende pieten zullen er niet bont en blauw van worden.


Vorige artikel
De Gouden Televizier
Volgende artikel
Televizierwinnaars

Advertentie

Nieuwsarchief


Poll

  • Val jij wel eens in slaap voor de tv?