TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Gisteravond besteedde Arjen Lubach ruimschoots aandacht aan de slechte leefomstandigheden van dieren in de bio-industrie. In het programma Zondag met Lubach zette hij de feiten op een rij. Zo zijn er, na de vele stalbranden van de afgelopen maanden, gemiddeld duizend dieren per dag levend verbrand.

Dat de politiek zich daar niet echt druk om lijkt te maken, stoort Lubach ontzettend. Hij noemt de eigenaren van de gigantische veebedrijven geen boeren, maar fabrieksdirecteuren, omdat de dieren in de stallen niet beter worden beschermd dan wc-rollen… Ook supermarkten nemen geen verantwoordelijkheden; zij wijzen naar de klant. Die op zijn beurt gewoon kiest voor lekker vlees.

Er bestaan ‘beter leven keurmerken’ die de consument kunnen wijzen op producten van dieren die een iets beter leven hebben gehad. De verbeteringen zijn zo minimaal, dat Arjen Lubach het over een andere boeg wil gooien met ‘slechter leven stickers’. Als de consument ziet hoe slecht de dieren gehouden worden, maken ze misschien wel de keuze voor verantwoord vlees te gaan. Met een vette knipoog zegt hij dat de stickers vooral niet op fout vlees in de supermarkt geplakt moeten worden…


Vorige artikel
Docu over meppende vrouwen
Volgende artikel
Johnny wordt vader

Advertentie

Nieuwsarchief


Poll

  • Val jij wel eens in slaap voor de tv?