Sluiten

Nieuws

De voetbalsters van Oranje wisten het behoorlijk spannend te maken tijdens de finale. Al na zes minuten kwamen de Deense tegenstanders op een voorsprong door een rake strafschop. Maar de Deense vreugde was van korte duur, want in de tiende minuut kwam de Nederlandse gelijkmaker.

Het derde doelpunt was ook in het voordeel van de Nederlanders, in de 27e minuut. Maar ook hier kwam de gelijkmaker van de Denen al weer snel: in de 33e minuut. In de tweede helft stonden de Nederlandse voetbalvrouwen weer sterker, en maakten zij de 3-2. Enkele minuten voor het einde kwam de 4-2, en daarmee maakten de Nederlanders zich Europees kampioen!

De EK-vrouwen worden gehuldigd in Utrecht. De KNVB heeft voor Utrecht gekozen "vanwege de prachtige start van het toernooi": De Nederlanders wonnen daar de eerste wedstrijd met 1-0 van Noorwegen. Daarna hebben zij geen enkele wedstrijd verloren.