TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Vier jaren geleden kreeg voormalig profvoetballer Fernando Ricksen de diagnose ALS. Zijn wereld stortte in. Hij wilde voetbaltrainer worden, maar zag zijn droom en toekomst in duigen vallen. Toch herpakte hij zichzelf en vond een nieuw doel om voor te leven en voor te strijden: zijn dochter. Hij schreef het boek Vechtlust en werkte sinds 2016 mee aan een documentaire over zijn ziekte.

Ricksen vindt het nu belangrijk dat hij aan anderen kan laten zien wat ALS met je doet. “Ik heb groots en meeslepend geleefd, deze documentaire is klein en kwetsbaar. Maar de aandacht voor ALS mag van mij door deze documentaire weer groots en meeslepend worden,” zegt hij over de documentaire, die vanavond te zien is.

De mooie momenten worden getoond, maar ook de zware momenten komen in beeld. Zo liet hij camera’s toe in het ziekenhuis van Glasgow waar hij regelmatig operaties onderging. Ook zien we hoe de vroegere topsporter wordt gewassen en wordt geholpen als hij uit de douche stapt. Inmiddels kan Ricksen door zijn ziekte niet meer lopen. Kijk vanavond om 22:00 op RTL 7 naar Fernando Ricksen: de finale strijd.


Vorige artikel
De nieuwe Idol is…
Volgende artikel
Alle boeren gelukkig!

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...