TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Er komt een derde documentaire over de autistische Kees Momma. De eerste documentaire, Trainman, verscheen in 1997. Documentairemaakster Monique Nolte legde daarin vast hoe Kees worstelde met de bedreigende buitenwereld en hij constant moest zoeken naar een manier om om te gaan met de maatschappij.

Echte bekendheid verwierf hij in de tweede documentaire uit 2014; Het beste voor Kees. In de documentaire gaan de ouders van Kees op zoek naar een woning voor hun zoon en uiten zij hun zorg over de toekomst als Kees het zonder hen moet doen. Beroemd is de scene waarin Kees nogal tekeer gaat in het verkeer, waarin hij niet onder stoelen of banken schuift dat hij geen groot fan is van de Duitsers.

De derde documentaire is al in de maak, opnieuw onder leiding van Nolte. Kees is inmiddels een stap verder in zijn zelfstandigheid, en heeft een eigen vrijstaande bungalow. Toch blijven er altijd worstelingen met het functioneren in de maatschappij. Wanneer de documentaire uitkomt, is nog niet bekend. Naast de docu’s, zijn er ook boeken van en over Momma geschreven. Deze werken zijn een belangrijke bron van informatie voor velen die zich bezig houden met het autistimespectrum.


Vorige artikel
Paul en Linda willen kilo’s kwijt
Volgende artikel
Strenge regels voor BZV-vrouwen

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...