TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Afgelopen vrijdag keek Nederland met verbazing naar het programma Ik Vertrek van Avrotros. Theo Steenkamer en zijn vriendin Jolanda Feenstra startten een pannenkoekenrestaurant in Gambia. En dat terwijl ze het moeten doen met gebrekkige voorzieningen en producten. Daarbij komt nu ook nog dat in Gambia ontzettend veel politieke spanning heerst.

De noodtoestand is afgekondigd omdat omdat president Jammeh de uitslag van de presidentsverkiezingen niet erkent en weigert plaats te maken voor winnaar Adama Barrow. Reisorganisaties evacueren toeristen zelfs massaal omdat grote ongeregeldheden worden verwacht. Maar… de Hollandse pannenkoekenbakkers zijn nu nog niet van plan te vertrekken.

Ze balen van het teruglopende toerisme, maar merken verder weinig van de noodtoestand. Het gewone leven gaat gewoon door, en dus gaan Theo en Jolanda ook gewoon door met hun beginnende restaurant. Wel hebben ze een plan in geval van nood: binnen een uur kunnen ze de grens oversteken bij Senegal om aan de problemen in Gambia te ontsnappen. Maar dat doen ze alleen als het echt niet anders kan. Ik Vertrek zie je op vrijdag om 21:30 bij NPO1.


Vorige artikel
All You Need Is Love weer op de buis
Volgende artikel
Het is hier Autistisch

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...