TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Donald Trump wordt op 20 januari beëdigd als nieuwe president van de Verenigde Staten. De inauguratie is live te volgen via NOS op NPO1, via NOS.nl, de NOS-app, NPO Radio 1 en digitaal themakanaal NPO Nieuws. De uitzending zal starten om 17:15. Om omstreeks 18:00 vindt de officiële plechtigheid plaats waarna Trump de 45e president van Amerika wordt.

Wouter Zwart en Arjen van der Horst zijn aanwezig bij de plechtigheid in het Capitool in Washington D.C. Winfried Baijens presenteert de tv-uitzending vanuit Hilversum. Te zien zal zijn hoe Donald Trump in het Capitool arriveert en de eed aflegt. Ook worden toeschouwers geïnterviewd. Opponent Hillary Clinton zal samen met haar man, voormalig president Bill Clinton aanwezig zijn bij de inauguratie.

De verdere invulling van de ceremonie heeft nogal wat voeten in aarde. Diverse wereldsterren hebben geweigerd op te treden, vanwege de omstreden uitspraken van Trump. Onder andere Celine Dion en Elton John hebben de uitnodiging beleefd geweigerd. Ook de Italiaanse zanger Andrea Bocelli zou hebben afgezegd nadat hij kritiek ontving van fans. Wie er voor vermaak gaat zorgen, is dus nog even afwachten.


Vorige artikel
Zwangere Lieke wil Liveshows Idols volho..
Volgende artikel
Wie is de Mol? van start

Advertentie

Nieuwsarchief


Poll

  • Val jij wel eens in slaap voor de tv?