TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Op 9 november ging het Sinterklaasjournaal van start. Maar liefst 1,1 miljoen kijkers zaten op het puntje van hun stoel voor de eerste aflevering op NPO3. Ook de intocht op zaterdag 12 november werd door ruim een miljoen mensen bekeken. Daarna daalde het aantal gestaag, tot zelfs minder dan een half miljoen op zondag 27 november.

Of de interesse daalt doordat de sint nu al enige tijd in het land is, of de kijkers het niet eens zijn met manier waarop de NTR met de zwarte-pietendiscussie omgaat, daar zijn de meningen over verdeeld. Op GeenStijl en Twitter wordt gezegd dat het om het laatste gaat: kijkers zouden niet tevreden zijn met alle verschillende typen pieten die een rol spelen in het Sinterklaasjournaal.

De stoomboot van Sinterklaas kwam dit jaar aan met aan boord traditionele zwarte pieten en (in meer of mindere mate) roetveegpieten. De pieten met slechts een paar vegen zijn beginners volgens het Sinterklaasjournaal, sommigen durven niet door de schoorsteen en worden daardoor niet zwart. In het pietenhuis werd Sinterklaas verrast door een horde toeristen, die bond gekleurd een feestje vierden in het onderkomen van de Sint. De goedheiligman stond toe dat ze bleven, mits ze zouden helpen met het verspreiden van de pakjes. Daardoor ontstond vanzelf een grote diversiteit aan pieten.


Vorige artikel
Robert ten Brink wordt weer Cupido
Volgende artikel
Tuinman Rob Verlinden open over gezondhe..

Advertentie

Nieuwsarchief


Poll

  • Val jij wel eens in slaap voor de tv?