TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Nederland krijgt een nieuwe televisiezender. SBS start naar verwachting januari 2015 met het uitzenden van SBS9, dit maakte zenderbaas Remco van Westerloo dit weekeinde bekend. “Het zal een zender zijn met films en series. Ook series die niet eerder op Nederlandse tv zijn vertoond,” zo citeert het AD hem.

Invulling

Wat er precies wordt uitgezonden is nog niet bekend. “Het is nu nog te vroeg om verder uit te weiden over de invulling. We zijn nog druk bezig de zender vorm te geven. Maar we zijn klaar voor een nieuwe volwaardige zender in het tv-landschap.” Een ding kan Westerloo wel bevestigen: het wordt geen reclamefuik met talloze lucratieve gokreclames. “Tussen 17.00 uur en 00:00 uur kan ik die optie nagenoeg uitsluiten, want het wordt een volwaardige zender. Wat daar buiten gebeurt zal de toekomst uitwijzen, maar daar zijn nog geen concrete plannen voor.”

RTL

In eerdere instantie werd er al nagedacht over het uitbreiden van het mediabedrijf, maar door de ongunstige economie kwam het daar niet van. Met deze ontwikkeling loopt SBS op kwantiteit echter nog steeds achter op de grote concurrent RTL, die met RTL4/5/7/8 al de beschikking had over vier zenders. Onlangs maakte RTL bekend ook aan hun eigen economische programma -RTLZ- een zender te besteden.


Vorige artikel
Eindelijk een andere rol
Volgende artikel
New kid in town

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...