TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


'Weer eens wat anders', dacht Cynthia Abma toen ze gevraagd werd voor een rol in Hollands Hoop. Dit na jarenlang keurige rollen in GTST en De Marathon, maar ook als presentatrice van Show Vandaag. "Ik snakte naar wat anders."

Wethouder

In deze crime/dramaserie speelt Abma de rol van Anna Bullema, een wethouder van een klein dorp waar sinds kort een psychiater is komen wonen met een heel bijzondere bijbaan: die van drugsdealer. Bullema is ook niet helemaal normaal, zo zegt haar vertolker in Spits: "Toen ik het script las dacht ik 'wat een gek wijf, wat een geweldig personage.'" Ook acteurs als Marcel Hensema, Peter Paul Muller en Kim van Kooten doen mee in de productie van de Vara en de Vpro.

Breaking Bad

Gezien de verhaallijn van Hollands Hoop, waar iemand met een gewone baan het verkeerde pad op gaat, is de vergelijking met Breaking Bad snel gemaakt. Toch klopt die volgens Abma niet. "Ik vind dat je ze eigenlijk niet vergelijken," zo zegt de actrice. "In die serie zoekt de hoofdrolspeler de drugshandel op, hier overkomt het diegene." Hollands Hoop start zaterdag 27 september. De eerste aflevering is om 21.05 uur op NPO2.


Vorige artikel
Afscheid na 25 jaar 'soapie'
Volgende artikel
Nederland is een zender rijker

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...