TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Voor het tweede seizoen van Golden Oldies zocht BNN een nieuwe uitdaging. Die vond de omroep, want het ouderenkoor -dat popliedjes zingt- heeft de afgelopen maanden een tour gemaakt door Duitsland. Presentator Ruben Nicolai dacht groot: "We hadden Carré tenslotte al vol gespeeld."

Gevoelig

Leest u nou Duitsland? Ja, dat klopt. De programma-makers hebben een gewaagde keuze gemaakt met deze groep vol ouderen. Nicolai: "Dit was de laatste generatie die de Tweede Wereldoorlog nog had meegemaakt," zegt hij tegen Spitsnieuws. "Dat gegeven kon best eens een extra laag aan het programma geven.”

Hij kan weten hoe gevoelig het ligt, want zijn oma is ook geen fan van onze Oosterburen. Ze nam namelijk wat voorzorgsmaatregelen voor ze op reis ging. “Ik vind het prima om door Duitsland reizen,” zei ze volgens de presentator, “Maar dan wel met de nachttrein, de gordijnen dicht en een slaappil op.”

Herdenking

Het zangkoor vertrok in eerste instantie vrij nuchter naar Bremen, maar de emoties kwamen uiteindelijk toch naar boven. Dit gebeurde tijdens de dodenherdenking: het was immers 4 mei. "In Duitsland kennen ze geen 4 mei, dus de trams en bussen bleven gewoon rijden. Na twee minuten stilte ging onze Duitse toetsenist samen met onze Nederlandse gitarist het Wilhelmus spelen. Ik kan je zeggen: het was een zeer heftige versie van dodenherdenking. In de uren daarop kwamen de oorlogsverhalen los."

Golden Oldies is zaterdag 13 september te zien op NPO1. De uitzending begint om 21.10 uur.


Vorige artikel
Van burgertrut tot ruilobject
Volgende artikel
Bijstand voor nieuwslezer

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...