TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Aankomende donderdag start een nieuw televisieprogramma: Down voor Dummies. In deze creatie van BNN volgt presentator Barry Atsma drie meiden die (niet) lijden aan dit syndroom: Britt, Lize en Sara.

Intens

Met wat extra begeleiding is het leven van een Down-patiënt best gewoontjes: vriendjes of werk zijn niet ongewoon. Maar er is wel een groot verschil, zo zegt Atsma op Nu.nl: "Mensen met het syndroom van Down beleven alles intenser: ze zijn heel erg verliefd, heel boos, heel verdrietig, en daardoor spreken ze zich meer uit. Ik denk dat veel mensen daar nog iets van kunnen leren."

Abortus

Sommige mensen laten hun ongeboren baby testen op het syndroom van Down. Atsma had dit bij zijn eerste kind niet gedaan. “We dachten: wat er komt, komt er. En misschien wordt het een mongooltje of niet, maar we accepteren wat er komt,” zo zegt hij in het AD. Nu denkt de presentator en acteur hier anders over. “Nu zou ik, als ik nog een keer vader zou worden, wel een test willen. Dan zou ik de NIPT-test laten doen. Daar kwam ik gedurende het programma achter.” Down voor Dummies is vanaf donderdag om 22.15 uur te zien op Nederland 1.


Vorige artikel
Weinig fortuin aan het rad
Volgende artikel
Icoon kwart eeuw bij RTL

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...